Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

GEANNULEERD: Gelders DOEK

17 december
19:30
Lux Nijmegen
Reserveren Nijmegen

Programma:

Lentloper

Martijn Schinkel

Een kleine moderne brug in Nijmegen is het decor voor deze experimentele reportage. Door de verschillende jaargetijden maakt Martijn Schinkel opnames van de brug en zijn omgeving.

Martijn Schinkel (1971) studeerde in 1999 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam als speelfilm/fictie regisseur. Na zijn afstuderen heeft hij zich gespecialiseerd in de korte film en maakt vanuit die invalshoek naast opdrachtfilms ook vrij werk dat zich typeert als onderzoekend, visueel sterk waarbij de filmbeleving voorop staat.

Lees Meer

Stoet

Nena Tijsma

Winnaar Go Short Gouden Hert Award 2020!

Johan en zijn dochter Tess rijden mee in een rouwstoet. Johan probeert Tess te troosten maar alles wat hij zegt lijkt een averechts effect te hebben. De spanningen in de auto lopen hoog op totdat Johan een onverwachte wending neemt.

Nena Tijsma is regisseur, scenarist en producent van fictie-, non-fictie-, en opdracht films.

Lees Meer

WA HET DE MET CRONA TE MAOKE?

Stefanie de Beer

De serie WA HET DE MET CRONA TE MAOKE? behandeld verschillende mensen en doelgroepen die het zwaar te verduren kregen tijdens de lockdown.

De teamleidster van de Covid-19 afdeling van het Radboud vertelt over wat er tijdens de lockdown allemaal op de afdeling gebeurde. Hoe zij met altijd een tekort aan personeel een ziekte te lijf moesten gaan waarvan zij nog niet wisten hoe die ziekte werkte. En er waren ook positieve bijeffecten...

Als tijdens de lockdown de basisschool achter de St. Stevenskerk dicht moet heeft dat grote gevolgen voor de juf, de kinderen en de ouders daarvan. Zij vertellen hierover en laten horen en zien hoe het gegaan is.

Lees Meer

TRAAG NAAR DE HEMEL

Marlies Smeenge

Vroeger bewoonden tientallen Zusters het grote klooster, maar nu zijn ze nog maar met z’n drieën. Voor de gepensioneerde dames is een kaartje leggen, een biertje bij de lunch en een soap kijken op tv net zo gewoon als bidden of uit de Bijbel lezen. De zusters worden gevolgd tijdens de voorbereidingen op de feestdagen in december.

Marlies Smeenge (Arnhem, 1993) begint haar studieloop op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, als student woordkunst. Daar ontdekt ze haar fascinatie voor de schijnbaar normale mens waar een interessant of inspirerend verhaal achter schuilgaat. Ze vervolgt na drie jaar haar studie aan de Nederlandse Filmacademie, waar ze haar oog voor unieke en markante details in het dagelijks leven verder verfijnt.

Lees Meer