Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK

20 december
19:30 - 21:00
Focus Arnhem

Programma:

Exist

Klaas Arie Westland

Achmad is een Syrische vluchteling die net in Nederland is aangekomen. We volgen zijn eerste stappen in een nieuwe stad, in een nieuwe wereld.

Lees Meer

Een hond die huilt

Stijn van gorkum

Het stormt hard in de Westkolkstraat; een smalle, grauwe, doodlopende straat met hoge gebouwen aan alle kanten. Het bereik is weggevallen en de inwoners van de straat kunnen geen kant op. Net wanneer duidelijk wordt dat deze situatie ook iets moois met zich mee kan brengen, gebeurt er iets onverwachts wat alles verandert.

Stijn van Gorkum (22) studeerde in 2021 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schrijver en regisseur van de korte fictie film ‘Een hond die huilt’.

Lees Meer

It will rain

Amir Zaza

De broers Nawras en Ward komen vast te zitten in een helse Syrische gevangenis. Na eindeloze martelingen overlijdt Ward aan zijn verwondingen. Op wonderlijke wijze wordt Nawras vrijgelaten. Hij komt voor de keuze te staan: blijft hij om te vechten tegen het onrecht in Syrië? Of besluit hij te vluchten?

Amir Zaza is een Syrische-Nederlandse schrijver en regisseur. Hij probeert de balans te vinden tussen amusement en sociale urgentie. Naast de films die Amir heeft geschreven en geregisseerd tijdens zijn studie aan de Filmacademie maakt hij korte films voor lokale organisaties. Dit maakt dat hij een weloverwogen visuele visie heeft.

Lees Meer