Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK Arnhem

17 november
19:30 - 21:00
Focus Arnhem

Informatie

Deze novembereditie van Gelders DOEK staat in teken van het thema natuur en de relatie tussen mens en natuur. Het programma bevat vier films van Gelderse makers.

Programma:

NAYA

Sebastian Mulder

In de korte documentaire Naya – Der wald hat tausend augen volgen we het leven van wolvin Naya die, gezenderd met een GPS-halsband, vanuit Oost-Duitsland naar België liep. Ze is de eerste wolf in België sinds honderd jaar en plots wereldnieuws, maar haar aanwezigheid neemt een mysterieuze wending. Een voyeuristische beeldcollage van wild- en bewakingscamera’s onderzoekt op indringende wijze de relatie tussen de mens en dit iconische, wilde dier.
Sebastian Mulder won het Gouden Hert voor Naya.

Lees Meer

The Return of the Wolf

Juriaan van Berkel en Noelle Ingeveldt

Een surrealistische animatiefilm over de terugkeer van de wolf in Nederland. Vanuit haar kasteel vertelt de wolf hoe zij meerdere keren naar de aarde is teruggekeerd om de mens te waarschuwen voor hun destructieve impact op flora en fauna. Zal het haar lukken? Met historisch schilderijen van Nederlandse meesters en unieke sets en kostuums is dit een modern sprookje, verteld vanuit het perspectief van de wolf. De film is van origine een onderdeel van een multimediale kunstinstallatie en is een research-based afstudeerproject voor de Master Interior Architecture Research and Design aan het Piet Zwart Instituut/Willem de Kooning Academie.

Lees Meer

Bidsprinkhaan

Linda Beemer en Emma Dorren

Emma Dorren en Linda Beemer maakten als studenten van de HKU deze fraaie korte animatiefilm over de bidsprinkhaan. Bekend van deze soort is dat het vrouwtje vaak al tijdens het paren begint met het verorberen van haar liefdespartner. Het filmpje werd speciaal gemaakt voor de veelbekeken kennisquiz 2 voor 12.

Lees Meer

Ruimte voor de Rivier

Nick Jansen

Ruimte Voor De Rivier is een plan dat rond 2000 van start ging, met als doel er voor te zorgen dat het gevaar voor overstromingen vermindert. In dit plan kon de natuur meer zijn gang gaan. Diersoorten met steeds minder leefruimte, zouden er ook profijt van hebben. Deze korte film werpt een blik op deze ‘planologische kernbeslissing’ en allerlei ontwikkelingen daaromheen. Gefilmd vanuit een perspectief dat wij als mensen niet zo snel in nemen.

Lees Meer