Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK Arnhem

19 november
19:30
Focus Arnhem
Reserveren Arnhem

Programma:

Building Bridges

Ruben Chi

Building Bridges gaat over het creëren van verbindingen tussen verschillende culturen en mensen. Een blik in het leven van urban dansmaker Ruben Chi terwijl die naar China afreist om een samenwerking aan te gaan met zijn broer Joewi Verhoeven die tevens filmmaker is en in Beijing woont. Wat is Ruben zijn gedachtegoed als dansmaker, en is China dit keer zijn bestemming? Het antwoord zit hem in zijn origine, en in de toekomst.

Ruben Chi is urban danser, choreograaf en docent met roots in de hiphop cultuur. Naast danser en choreograaf is Ruben een spil in de urban scène: als organisator van het urban-event SoulCypher biedt hij door middel van met battles, jams, workshops en talkshows een plek voor urban culture in Arnhem, een platform voor uitwisseling tussen nationale en internationale urban dansers.

Lees Meer

Jonah

Ruut van der Beele

Multitalent Jonah Falke (29) was succesvol als frontzanger van de band Villa Zeno en als beeldend kunstenaar, maar kiest gaandeweg voor het schrijverschap. Hij schuwt het niet om zijn eigen leven en dat van de mensen om zich heen in zijn reportages, columns en romans te gebruiken. Hoe ver gaat hij in zijn ambitie? ‘Mijn vriendin zegt weleens: “Is het weer de Jonah Falke show?” Dat is natuurlijk pijnlijk. Maar ja.’

Ruut heeft zijn opleiding gedaan aan de filmacademie Sint-Lukas in Brussel en studeerde af in de richting fictie. Sinds 2002 is hij freelance regisseur. Hij maakt uiteenlopende producties zoals documentaires (vaak series), korte films, reality (soms scripted) en commerciële opdrachtfilms. Zijn werk gaat regelmatig over jongeren, kunstenaars, voedsel, boeren en mensen met beperkingen, maar dat is min of meer toeval.

Lees Meer

Midair

Klaas Arie Westland

De officiële videoclip van LAVALU's titelsong van het album MIDAIR gemaakt door filmmaker Klaas Arie Westland in nauwe samenwerking met de artiest. Uitgangspunt voor de videoclip was zo veel mogelijk te werken met bestaande middelen en mensen in de directe omgeving. Dit weerspiegelde zich in zowel de locatie, de cast als de samenstelling van de crew. 

Klaas Arie Westland (Dordrecht 1978) genoot zijn filmopleiding aan de AKV St. Joost in Breda. Naast het maken van films in opdracht, maakte hij verschillende korte films. Daarin zoekt hij het randje top tussen documentaire en fictie. Enkele voorbeelden hiervan zijn ZONDER (2013), DE LEEUW (2014) en EXIST (2016). Na zijn verhuizing vanuit Amsterdam naar Arnhem is hij gelders DOEK begonnen om zo het netwerk van filmmakers in beeld te krijgen en te versterken. Momenteel werkt hij in samenwerking met regisseur Arno Kranenborg aan een documentaire over zanger Alex Roeka.

Lees Meer

Fool

Dennis Spee

De vriendschap tussen de personen in de videoclip is te voelen. Het zijn de mensen waarmee LAVALU werkt, lacht en soms mee huilt.

Dennis Spee is van oorsprong componist en producent, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Naast zijn werk als freelance componist, producent geluidstechnicus en studiotechnicus werkt hij ook voor Artez en Luxor Live. De videoclip voor LAVALU is zijn eerste filmische werk. 

Lees Meer

A Wall Of sound

Joris Hendrix

Al meer dan 30 jaar is Hans Kulk op een muzikale missie: het verzamelen van oude test- en meetapparatuur uit de jaren 50. Instrumenten die nooit gemaakt zijn met muzikale doeleinden, maar voor nucleair onderzoek en in ruimtevaartlaboratoria. Nu, na 35 jaar, is Hans een oprichter van de Willem Twee Studio’s in Den Bosch. Een studio voor elektronische muziek die je nergens anders tegenkomt. Geïnspireerd door grote componisten uit de elektronische muziek als Dick Raaijmakers en Karlheinz Stockhausen wil Hans de studio tot een internationaal centrum voor elektronische muziek maken. In de documentaire ‘A Wall of Sound’ laat regisseur Joris Hendrix zien hoe Hans op zoek is naar het muzikale experiment en hoe hij een jonge artiesten meeneemt in een nieuwe wereld van onbekende klanken.

Lees Meer