Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK Arnhem Live

18 maart
19:30 - 21:00
Focus Filmtheater Arnhem
Reserveren Arnhem

Informatie

Hier was de livestream van Gelders DOEK Arnhem te zien. Binnenkort meer!

Programma:

Het verhaal van Scalabor

Alex van Binsbergen en Thijs Groenewegen

Korte film over Scalabor, een organisatie die zich inzet om mensen met een beperking toch zelfstandig te kunnen laten werken, wat bijdraagt aan een gevoel van eigenwaarde en betekenis. Lagome Collective maakte deze ontwapendende video met liefde voor het vak.

Alex van Binsbergen is een regisseur, producent en ontwerper. Hij studeerde af aan de HAN in 2013 als Bachelor ICT (Communication and Multimedia Design). Hij is een gemotiveerde en toegewijde workaholic die altijd streeft naar perfectie. Thijs groenewegen is afgestudeerd aan de HAN in 2011, op de HAN heeft hij management, economie en rechten gestudeerd. Daarnaast heeft hij een aantal jaar voor de poptempel van Arnhem Luxor Live gewerkt.

Lees Meer

WE ARNHEM

Alberto Villanueva en JurriƤn Schobben

Na de Tweede Wereldoorlog waren veel Nederlandse steden verwoest, Arnhem was er één van. Regisseurs en tenvens dansers bij Introdans Alberto Villanueva en Jurriën Schobben namen de veerkracht van de stad als inspiratie voor de film. Ze werden geïnspireerd door de verhalen van de gezamenlijke inspanningen die hebben bijgedragen aan de herbouw van de stad. De film draagt de boodschap: als team ben je sterker dan als individuen, ondanks de uitdagingen die het met zich meebrengt. 

In die geest wilde ze niet alleen dans gebruiken, maar ook samenwerken met lokale creatieven. Voor WEARNHEM werkten ze uitsluitend met Arnhemse kunstenaars.

De film is ontstaan door de samenwerking van Introdans, Het Gelders Orkest, componist Tom Trapp, Toneelgroep Oostpool, actrice Joy Delima, ontwerper Zyanya Keizer en dansers Alberto Villanueva en Jurriän Schobben.

Lees Meer

Taking Time

Jesse Tuenter

'In een wereld vol selfies en vluchtige foto's dwingt collodium fotografie je op een andere manier naar de wereld te kijken. Peter van Hal is collodium fotograaf, hij maakt foto's via een analoog proces dat stamt uit 1850. In dit filmportret horen we hem vertellen over dit proces terwijl hij aan verschillende foto's werkt.' 

In 2015 studeerde Jesse Tuenter af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) als cameraman & documentairemaker. Sindsdien is hij als cameraman en editor bezig met het draaien van online content en documentaires. 

Lees Meer

Stilte in Coronatijd

Olaf Koelewijn

Door de Coronacrisis is er veel minder lawaai. Amper vliegtuigen, minder verkeer, geen geschreeuw in de straten en volop vogelgefluit. Deze documentaire vertelt wat die stilte met mensen doet.

Al op zeer jonge leeftijd raakte Olaf in de ban van televisie en de verhalen die je door dit medium kan vertellen. Als kind zat hij vol met verhalen die hij in eerste instantie als hoorspel maakte. Later maakte hij de buurt onveilig met de videocamera van zijn vader om alles te filmen waar een verhaal aan vast zat. Op zijn 16e besloot hij zijn doel te verwezenlijken, namelijk bij de televisie terechtkomen, om zo zijn onuitputtelijke drang verhalen te vertellen te kunnen bevredigen. Voor hem is televisie maken niet zomaar een keuze of vanzelfsprekendheid. Het is voor Olaf een bestemming die al vanaf het begin van zijn leven in zijn bloed zat.

Lees Meer