Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK Arnhem Live

26 mei
19:30 - 21:00
Focus Filmtheater Arnhem
Reserveren Arnhem

Informatie

LIVE STREAM STRAKS OP DEZE PLEK HIERBOVEN TE ZIEN

Stel je vragen via de chat of via welkom@geldersdoek.nl!

OFFICIËLE LANCERING NIEUWE WEBSITE

Live gestreamed vanuit Focus Arnhem presenteren we films van Gelderse filmmakers. Vanuit de zaal gaan zij in op jouw vragen.

Ook vindt de officiële lancering van de nieuwe website van Gelders DOEK plaats! Dus ook reden voor een (digitaal) feestje.

Programma:

Gabriƫl

Paul Haans

Jacob is een 12-jarige Joodse jongen die ondergedoken zit met zijn zus Anna en oom Herbert in een kelder, waar boven hun hoofden gevochten wordt om de vrijheid van Nederland. Jacob ziet boven de grond een gewonde Duitse soldaat die zich omkleedt tot een Canadese soldaat, in een wanhoopsuiting uit handen van de geallieerden te blijven. Als de soldaat bewusteloos neervalt, besluit Jacob om hem te helpen en neemt hem mee de schuilkelder in. Zonder te vertellen wie hij is.

Lees Meer

Wasteminster

Sil van der Woerd

Wasteminster is een unieke verbeelding van wat er zou gebeuren als het plastic afval dat Engeland elke dag exporteert in Downing Street zou worden gedumpt. De animatie is bedoeld om mensen bewust te maken van de plasticvervuilingscrisis die het VK in het buitenland veroorzaakt. Hij is gemaakt in opdracht van Greenpeace UK. Binnen 3 dagen was de video meer dan 5 miljoen keer bekeken.

Filmmaker Sil van der Woerd is ambassadeur van Gelders DOEK. Bekijk zijn profiel en ontdek nog meer mooi werk van zijn hand.

Lees Meer

Door Wilskracht Sterk

Nina Karim van Oort

In tijden van individualisering en segregatie, van buurthuizen die weg gesaneerd worden, heeft in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een klein amusementsorkest een bijzondere plek ingenomen in de wijk. Aangevoerd door voorzitter Rien en diens zoon Rico, de dirigent van het orkest, is ‘Door Wilskracht Sterk (D.W.S)’ een toevluchtsoord geworden voor een divers gezelschap buitenbeentjes en zwakkeren uit de samenleving. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt het veilige leventje van de leden onder druk te staan. Al lijkt de strijd al gestreden samen hopen de leden, zij aan zij, een laatste offensief te voeren.

Nina Karim van Oort (1991) begon haar studie aan de Kunstacademie van Arnhem in de richting Vrije Kunst waarna ze verder studeerde aan Nederlandse Filmacademie – Regie Documentaire. Ze studeerde in 2015 af met de documentaire JOYLAND (2015/ 23 min/ AVROTROS), Nederlands Film Festival 2015).

Lees Meer