Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Gelders DOEK Nijmegen

15 oktober
19:30
Lux Nijmegen
Reserveren Nijmegen

Programma:

Paradise Lost

Alex van der Aa

Ontbossing, vervuiling, overbevolking. Hoe lang kan de mens hiermee doorgaan voordat de biodiversiteit is verdwenen? De korte film Paradise Lost visualiseert op een unieke en poëtische manier hoe we de natuur vernietigen. In deze film is 'het licht' de hoofdpersoon die de kijkers confronteert met hun eigen spiegelbeeld.

Alex van der Aa studeerde met Paradise Lost af aan de HKU. Hij houdt zich voornamelijk bezig met 3D animaties.

Lees Meer

Talitioah

Kaylee Meijer

Een jonge, zachtaardige en empathische vrouw hoopt genegenheid te vinden binnen een commune. Wanneer ze erachter komt dat de afstand tussen liefde en dood identiek zijn, beseft ze dat ze gevangen zit.

Voor de film heeft Kaylee de onbekende taal die wordt gesproken zelf bedacht en ontwikkeld, in 2019 studeerde ze af aan het RijnIjssel met de film Talitioah. 

Lees Meer

The Human

Harko Wubs

Door ‘de mens’ te observeren in een traditionele ‘natuurdocumentaire’ stijl en door te tonen hoe de mens haar dagelijkse voedsel krijgt, worden er vragen opgeworpen over de relatie tussen mens en natuur.

Harko studeerde in 2008 af aan de AKV St. Joost in Breda met zijn eindexamenfilm 'Salang’t de wyn fan de wolken waait’ die op verschillende (inter)nationale festivals geselecteerd werd. Hierna heeft hij aan meerdere speelfilms, opdrachtfilms en andere projecten gewerkt. 

Lees Meer

Fruity

Selwin Vervoort

We reizen door de gedachten van Lucas, een man die bang is om zijn mannelijkheid te verliezen wanneer hij een roze vrucht eet.

Met Fruity studeerde Selwin Vervoort af aan de Animatie Master’s opleiding in Den Bosch . Hij werkt voornamelijk als 2D animator. 

Lees Meer