Wachtwoord vergeten
Voer hier je e-mailadres in:*
Na een geslaagde authenticatie ontvang je per e-mail een link en verdere aanwijzingen voor het herstellen van je wachtwoord.
Verstuur

Special
17.03.2022
48 Hour Film Project - Focus Filmtheater

Stel een team samen en maak binnen 48 uur een, misschien wel prijswinnende, korte film!

48 Hour Film Project - Focus Filmtheater

Ben jij een (amateur)regisseur, editor, acteur of geluid/licht/camera specialist en toe aan een nieuwe uitdaging? Zet je schrap, want hier komt nieuws waar je al een tijd op zat te wachten: het 48 Hour Film Project komt naar Arnhem! In het weekend van 29 april t/m 1 mei vindt deze wereldwijd bekende filmcompetitie (voor het eerst) plaats in Focus Filmtheater. En het leuke is dat Iedereen kan meedoen, van student tot professional!

Hoe het werkt

Het klinkt zo makkelijk: maak een film binnen 48 uur – 2 dagen – 1 weekend. Maar nu komt het: je krijgt pas bij de kick-off het genre te horen...

Ga je de uitdaging aan? Stel dan een team samen en geef je op. KLIK HIER voor alle informatie. Na registratie ontvang je tips voor een succesvolle deelname. In de aanloop naar de start (Kick-off event) werf je de cast en crew, verken je locaties en verzamel je alle benodigde spullen, zodat jullie helemaal klaar zijn voor het filmweekend!

Kick-off event

Het 48 Hour Film Project weekend start op vrijdag 29 april om 18:00  met het Kick-off Event in Focus Filmtheater. Op dat moment:

Ontvangen de teams het genre voor hun (korte) film

Worden de verplichte onderdelen bekendgemaakt. Een personage, een voorwerp en een zin (voor in een dialoog).

Daarna is het een race tegen de klok, want binnen 48 uur gaan jullie scenarioschrijven, filmen, editen en het eindresultaat indienen!

Film weekend: 48 uur non-stop strijden

De meeste teams plannen het weekend zo:

Vrijdagavond: script schrijven en het verzamelen van kostuums en props.

Zaterdag: productie – alle scenes filmen.

Zondag: editen en inleveren – de film editen en alle puntjes op de i verwerken tot de tijd om is.

Zondagavond Drop-off

Bij het Drop-off event, zondagavond 1 mei om 19:30, worden alle films ingeleverd. Maar wees op tijd! Want te laat inleveren betekent geen kans op een prijs (maar wel een première op het grote doek)!

Jullie film op het grote doek

Het hoogtepunt, na een weekend hard werken, is natuurlijk jullie eigen productie te zien op het witte doek in Focus. Alle ingediende films worden op zondag 15 mei vertoond en daarna volgt de prijsuitreiking, al met al een ervaring die je niet kunt laten lopen!